Chokoladebaren eller løbebåndet?

Der er mange fordele ved at melde sig ind i et fitnesscenter og begynde at træne, men før man tager beslutningen og skriver under på aftalen om medlemskab, bør man overveje, om det er det rigtige valg i forhold til ens dagligdag.

At træning er en god og nødvendig ting, skal der ikke herske nogen tvivl om, men det kan være en idé at overveje, om man måske i stedet burde investere i udstyr til hjemmetræning. Det koster måske mere end oprettelsesgebyret i fitnesscentret, men til gengæld er det et engangsbeløb: Når man først har betalt, kan man træne gratis lige så meget, som man vil. Derudover bør man tænke på tiden. Hvor lang tid skal der bruges på transport til og fra fitnesscentret, og er det også noget, man kan overskue, når det regner, og man hellere ville blive i sofaen med en god bog? Uanset om det er studiet, arbejdet eller familien, der kræver ens tid, er transporten de flestes akilleshæl, når det drejer sig om at komme i gang med at træne regelmæssigt, og især den tid, man sparer på transporten, er for mange et stort incitament til at vælge hjemmetræningen.

Derudover er det selvfølgelig heller aldrig sikkert, at man kan holde den tidsplan, man har lagt i centret. Er maskinen optaget, må man vente, og sker det et par gange i løbet af en træningssession, kan man pludselig risikere, at hele programmet bliver rykket med mere end en halv time – noget, man aldrig kommer ud for, når man klarer træningen derhjemme. Samtidig bør man også tænke på, at træning kræver en vis portion selvdisciplin – så har du det, der skal til? Eller er du typen, der hellere løber ud til køkkenskabet efter chokoladebaren, i stedet for at tage et par minutter på fitnessmaskinen?